santier
statii betoane
cariera
prefabricate

COMCM S.A. AGREGATE DE CARIERA  are ca activitate principala producerea si comercializarea agregatelor naturale si concasate, de diferite dimensiuni: nisip, cribluri, margaritar si piatra concasata, folosite in industria materialelor de constructii.

Extragerea si procesarea pietrei se realizeaza in cariera proprie,
rezultand diferite sorturi de agregate pentru fabricarea betonului, in constructia drumurilor:
Agregate de cariera: agregate concasate (sorturi rezultate: 0/4, 4/8, 8/16, 16/25, 25/63);
,,Sibioara – Cotul lui Cergau,, face parte parte din unitatea Dobrogei Centrale care se prezintă ca un horst fata de unitatile structurale invecinate, Dobrogea de Nord si de Sud, caracterizata prin dealuri si podisuri de tip Casimcea.  Fundamentul acestei unitati este format in cea mai mare parte dintr-un complex de roci slab metamorfozate cunoscute sub denumirea de sisturi verzi, dispuse discordant peste un cristalin mezozonal.
Din punct de vedere administrativ – teritorial, perimetrul Sibioara-Cotul lui Cergău este situat in partea de sud a Lacului Tasaul  la cca. 2 km est de satul Sibioara, comuna Lumina, si la cca. 6 km nord-vest de orasul Navodari.
Accesul in aceasta zona este asigurat de drumul judetean  Sibioara-Lumina sau de  drumul  judeţean  Navodari - Sibioara, ambele făcând  legătura cu DN22 Constanţa – Tulcea .
Zacamantul  ,,Sibioara,, se incadreaza in ansamblul geologiei regionale a zonei sisturilor verzi, avand latime de cca.40km si o lungime de cca. 60 km fiind reprezenata prin depozite clasice metamorfozate.
Din punct de vedere geologo - tehnic sisturile verzi sunt roci tari care au
urmatoarele caracteristici fizico-mecanice principale:
-  densitate aparenta = 2.74 – 2.75 t /mc
-  capacitate de absorbtie = 0.25 – 0.3 %
-  rezistenta la compresiune in stare uscata  =  600 – 1200 daN /
-  rezistenţa la şoc mecanic = 31 – 70 daN /
S.C. COMCM S.A efectuează lucrări de exploatare si prelucrare a rocilor din zacamantul  ,,Sibioara – Cotul lui Cergău,, din anul 1971, odată cu inceperea construcţilor de locuinte din municipiul Constanta si intreg judeţul.
Sisturile verzi din zona, din analizele facute corespund preparari betoanelor si mixturilor asfaltice conform STAS 667/2001, SR EN 12620/2003, SR EN 13383/2003, SR EN 13242/2003, SR EN 13043/2003 si PE713.
Sortimentele realizate prin prelucrarea rocii de sisturi verzi sunt cele prezentate mai jos:
0-8 mm;  0-4 mm;
4-8 mm;  8-16 mm;  16-25 mm;
0-25mm;  0-25mm;  0-63mm;  25-63 mm;  60-90;   Piatra bruta;
Acestea sunt folosite atat in prepararea betoanelor si a mixturilor astfaltice cat si pentru realizarea de platforme, drumuri, perne etc.
Dispunem de dotari moderne, de 3 linii de concasare-sortare piatra, compuse fiecare din concasoare, granulatoare, giratorice, benzi transportoare si buncare, o linie mobila HARTL de concasare-sortare-spalare, excavatoare pe senile LIEBHERR, incarcatoare frontale NEW HOLLAND, incarcatoare frontale KOMATSU, autobasculante cu capacitate de 20 t marca IVECO.
Avand dotari moderne precum si personal calificat va putem oferi cu promtitudine si eficienta produse de calitate.

 

 

EXTRACTIE BALASTIERA COCHIRLENI
S.C. SCUT S.A. detine licente si permise de exploatare pentru extragerea nisipului si pietrisului din urmatoarele perimetre:
- Albia Dunarii, zona Cochirleni – pietris si nisip – 2 perimetre
- Albia Dunarii, zona Calarasi – pietris si nisip – 1 perimetru
Pentru extractie si transport in vederea prelucrarii societatea detine:

  1. 4 barje transport nisip si pietris
  2. 2 remorchere – impingatoare.

STATIE SORTARE OVIDIU
La Ovidiu S.C. SCUT S.A. detine o statie de spalare - sortare agregate si este dotata cu incarcatoare frontale UNC, cu incarcatoare frontale FADROMA, macarale RDK, excavatoare ZEMAG cu draglina.